Buca Belediyesi, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin bitmesine günler kala yaz kurslarının düğmesine bastı. Sportif ve kültürel olarak iki ayrı koldan yürütülecek olan yaz kursları Bucalı öğrencilere keyifli ve eğitici bir yaz tatili sunacak. 

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen yaz spor okulu branşlarından taekwando kursları; Evka-1 Tenis Kulübü Tesisleri’nde, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Yıldız Mahallesi Evlendirme Dairesi Tesisleri’nde verilecek.

Son dönemde ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atan genç yeteneklerin yetiştiği Tenis Okulu da yaz dönemi için kapılarını Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Tenis Kulübü’nde 20 Haziran’da açacak. 

“YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK”

Buca Belediyesi’nin “Buca’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak“ sloganıyla 2 yılda 13 bin çocuğa yüzme öğrettiği kurslar da bu sezon tüm hızıyla devam edecek. Evka-1’deki Tenis Kulübü Tesisleri ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenecek olan yüzme kursları da 20 Haziran’da başlayacak. Belediye ayrıca geçen dönemlerde olduğu gibi ilçedeki dört okulun bahçesine portatif yüzme havuzları kurarak çocuklara deneyimli eğitmenler eşliğinde yüzme dersleri verecek. 

Buca Belediyesi’nin genç yetenekleri yetiştirdiği futbol yaz okulu ise 11 Temmuz’da Şirinyer Futbol Tesisleri ve Betontaş Pazar yerinde başlayacak.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Yaz dönemi için spor okullarının yanında çocukların kültürel gelişimleri için de yaz kursları düzenleyen Buca Belediyesi; İngilizce, gitar, satranç, resim, tiyatro, bağlama, keman ve bale branşlarında ücretsiz kurslar açacak. Evka-1 ve Çamlıkule Semt Evi, Güzel Sanatlar Merkezi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi ve Charlie Chaplin Etüd Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek yaz dönemi kursları 24 Haziran- 27 Ağustos tarihleri arasında çocukların öğrenerek eğlenebilecekleri mekanlar olacak.  

YETİŞKİNLER DE UNUTULMADI

Yaz dönemi kursları arasında yetişkinlere de keyifli zaman geçirebilecekleri kurslar yer alıyor. Charlie Chaplin Etüd Eğitim Merkezi’nde yetişkinler için takı tasarımı, keçe bez bebek ve örgü çanta yapımı kursları düzenlenirken, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde İngilizce, diksiyon, okuma yazma, hızlı okuma ve hafıza teknikleri ile işaret dili eğitimi kursları açılacak.

Editör: Haber Merkezi