Aralık ayı kültür programına 7'si tiyatro, 6'sı sinema filmi, 4'ü resital ve 5'i panel olmak üzere çok sayıda etkinlik sığdıran Buca Belediyesi, Bucalıları sanatın birçok dalıyla bir araya getirecek. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Buca Belediyesi ve İZDESK'in desteğiyle Buca'nın tarihi ev ve sokaklarında çekimleri yapılan, Türkiye'de ilk defa ana kastı engelli oyunculardan oluşan 'Adım Adım' filmi 3-10 Aralık tarihlerinde Tarık Akan Gençlik Merkezi sinemalarında izleyicileriyle buluşacak.

Sahne sanatlarında klasik akımların dışına çıkıp yepyeni alternatif sunan sinematik müzikal anlatı 'Kül Kızı' Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans salonunda 5 Aralık'ta sahne alacak.

Birbirinden değerli siyasetçilerin Bucalılarla buluşacağı 'Cumhuriyet Işığında Demokrasi Buluşmaları' başlıklı söyleşi dizilerinin ilki 6 Aralık'ta Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in katılımıyla yapılacak.

Buca Belediyesi kültür etkinliklerinde zengin tiyatro programları da yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda 7 Aralık'ta Romanya tiyatro oyunu 'Candide', 8 Aralık'ta Yenikapı tiyatro oyunu Molıere Efendi, 9 Aralık'ta ise Geçiş Tiyatrosu'nun 'Yad' isimli oyunu sahnelenecek.

Buca Belediyesi'nin çocukları tiyatroyla tanıştırmak için projelendirdiği Çadır Tiyatrosu da Aralık ayı boyunca Buca'nın çeşitli mahallelerinde kurulacak.

Buca'nın tek sinemasının bulunduğu Tarık Akan Gençlik Merkezi'de birbirinden eşsiz sinema filmlerini Bucalıların beğenisine sunacak. Uçurtmayı Vurmasınlar, Emicem Hospital, Hesaplaşma, Babalar ve Kızları ve Savva Küçük Savaşçı gösterime girecek filmler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi