Buca’da yaşayan engelli vatandaşlar Engelliler haftası kapsamında Engelsiz Hobi Bahçelerinde düzenlenen Bahar buluşmasında bir araya gelip, keyifli bir gün yaşadı. Engelli vatandaşların halk dansları gösterileri ve ritim grubunun ezgileriyle coşan engelli vatandaşların neşesine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da katıldı. “Bu etkinlik bizim için baharın müjdecisi haline geldi” diyen Başkan Piriştina, engelsiz hobi bahçelerinde vatandaşlarla birlikte tohum ve fide dikti.

Buca Belediyesi, Engelliler Haftası’nda Engelsiz Hobi Bahçelerinde düzenlenen kahvaltıda engelli vatandaşlarla bir araya geldi. “Engelsiz Hobi Bahçeleri Bahar Buluşması” ismiyle Buca Gölet’te düzenlenen toplantıya Buca’da yaşayan engelli vatandaşların yanı sıra Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, meclis üyeleri, muhtarlar ve engelli yakınları katıldı.

Neşeli ve keyifli sohbetler eşliğinde geçen bahar kahvaltısında Buca Engelliler Derneği halk dansları ve ritim topluluğunun verdiği mini konser ve gösterileri izleyenleri büyüledi.

Engelli vatandaşlar adına söz alan Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak, isteklerinin engelli bireylerin diğer insanlarla eşit olarak değerlendirilmesi olduğunu belirtirken, “Buca’da engelliler açısından güçlü bir birliktelik var. Buca’da engelli olmak ayrıcalıktır” diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise “Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlik baharın müjdecisi haline geldi. Kentteki ve yüreklerdeki engelleri kaldırdıkça daha büyük bir aile oluyoruz” sözleriyle vatandaşları selamladı.

Çok sayıda engelli vatandaşın katıldığı etkinlik sonrası Engelsiz Hobi Bahçelerinde baharın ilk fidan ve tohumları dikilip, can suları verildi. Engelli vatandaşlar kendileriyle birlikte çapa yapıp, domates, biber fidesi diken Başkan Piriştina’yı ‘ Böyle Başkan dostlar başına. 10 parmağında 10 marifet’ sözleriyle tebrik ederken, yanlarında olduğu için teşekkür etti.  

Engelsiz Hobi Bahçeleri, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile her yaştan Alzheimer hastalarının doğa ile buluşup, el becerilerini geliştirmeleri ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlıyor. 

Editör: Haber Merkezi