Buca Belediyesi, Buca Engelliler Derneği ve Konak Rotary Kulübü Derneği işbirliği ile engellileri meslek sahibi yapmaya yönelik yepyeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buca Engelliler Derneği ve Konak Rotary Kulübü Derneği tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'na sunulan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Arttırılması" projesinin hibe desteğine hak kazanmasıyla ivme kazanan proje Buca Belediyesi'nin derslik desteği ile hayat buldu. 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

100 bin euro bütçeli projenin protokol imza töreni Buca Belediyesi Başkanlığı'nda yapıldı. Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Konak Rotary Kulübü Derneği adına Tayfun Şenol'un ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina tarafından imza altına alınan işbirliği protokolü ile 35 engelli vatandaş verilecek eğitimler sonunda iş sahibi olabilecek.

Proje kapsamında, Buca Belediyesi Çamlıkule Eğitim Merkezi'nde açılacak sınıfta engelli vatandaşlara web tabanlı mesleki eğitim programları verilecek. Eğitimlerini tamamlayan vatandaşlar sertifika alarak iş hayatına atılabilecek.

Editör: Haber Merkezi