DARBE girişimi ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname ile belediyelerin açtığı, ortaöğrenim ve üniversite sınavlarına hazırlık için ders desteği veren kursları (dersane) kapatma kararına, İzmir'in Buca ilçesinden tepki geldi. Buca Belediyesi'nin kurslarının verildiği Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi önünde toplanan yüzlerce veli ve öğrenci, kursların devamını isterken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Hükümet'i bu karardan dönmeye çağırdı.

Geçen hafta çıkarılan KHK ile belediyelerin ortaöğretim ve üniversite sınavları için ders desteği verdiği kursların kapatılması kararına bir tepki de Buca'dan geldi. Buca Belediyesi'nin kurslarının yapıldığı Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi önünde toplanan yüzlerce veli ve öğrenci, 'Eğitim Hakkımız engelenemez', 'OHAL'de eğitime dokunma', 'Bu da bizim KHK. Kararlılıkla Hakkımızı Koruyoruz', 'Eğitim Hakkıma Dokunma' pankartları açtı.

CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, veli ve öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada eğitimin başka ellere bırakıldığında ne bedeller ödeneceğini çok iyi bildiklerini, yakın tarihte eğer eğitime sahip çıkılmazsa başkalarının sahip çıktığının görüldüğünü söyledi.

Piriştina, şöyle dedi: "Çocukların elinden kitaplar alınıp, silahlar verildi. Çağrımız, bu ülkeyi seven, bu kenti seven, ülkenin aydınlık geleceğine inananlaradır. Bizler adına karar alanların bu karardan dönmelerini istiyoruz. Biz fırsat eşitliğini, eğitim eşitliğini savunduk. Dar gelirli ailelere çocuklarını bu ülkedeki üniversitelere hazırlamak için hep birlikte yola çıktık. İşte bu çıktığımız yolda bu mücadele bir engele takılıyor. Gelin bu karardan geri dönelim. Biz çocuklarımıza eğitim vermeye devam edelim. Sadece Buca'da 1200 çocuk, 47 öğretmen ve veliler mağdur kalacak. Biz bunun kalitesini nasıl artırırız derken tamamen kalkıyor. Eğer bu hak engellenir ve elimizden alınmaya kalkarlarsa bu mücadelemiz yarım kalır, ülkenin mücadelesi yarım kalır. Gelin bu hatadan geri dönün. Çocuklara eğitimi, çağdaşlığı anlatmak için mücadele verirken bu kararı doğru bir karar olarak görmüyoruz. Bu ülkedeki eğitim mücadelesini son nefesimize kadar vereceğiz. Gelin eğitime kayıtsız şartsız destek olalım."

Editör: Haber Merkezi