Buca Belediyesi'nin aşure günü dolayısıyla Yıldız Mahallesi Şemsiyeli parkta düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure Günü etkinliğine CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Cemevi Başkanı Hüseyin Akçay, Alevi dedesi Şükrü Göktepe ve yüzlerce davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Alevi Dedesi Şükrü Göktepe, Kerbela şehitleri için yapılan aşurenin ağızlara tat, gönüllere temizlik getirmesini dilerken, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. İyiye, güzele ve paylaşmaya vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

Alanda yakılan ateş üstünde dev bir kazanda pişirilen aşure, hep bir ağızdan okunan aşure duası ile karılmaya başlandı. Dostluk, barış ve kardeşlik için el ele vererek karıştırılan aşure Buca Belediyesi ikram araçlarının da desteğiyle bin 500 kişiye dağıtıldı. Aşure etkinliği Okan Koç, Ozan Şimşek ve Volkan Yıldırım'ın seslendirdiği deyişlerle son buldu.

Editör: Haber Merkezi