Sokak hayvanlarının tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini düzenli olarak gerçekleştirmek için mesai harcayan Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri 30 ayda 4 bin 100 sokak hayvanını tedavi etti. 

Rehabilitasyon Merkezi'nde teknolojik cihazlar ve uzman hekimler ile sokaklarda yaşayan hayvanlarına tedavi desteği sağlayan ekipler, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için 30 ayda bin 785 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uyguladı.

Hayvanların sokaklardaki yaşam koşullarında koruma amaçlı destek de veren Buca Belediyesi Veterinerleri, 2 bin 150 hayvana da iç- dış parazit ve kuduz aşılaması yaptı. Bakımı ve aşıları yapılan hayvanlardan 260'ının sahiplendirildiği bildirildi.

HAYVANLARA BESLENME ODAĞI

Özellikle soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kent genelinde 50 beslenme odağı kuran Veteriner İşleri Müdürlüğü, düzenli olarak mama ve su takviyesinde bulunarak can dostlarına gıda desteği sağlıyor.

Müdürlük ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ile yapılan protokol çerçevesinde günlük olarak alınan artık gıdaları Olduruk, Şahintepesi, Belenbaşı ve Evka bölgelerine götürerek sokak hayvanlarının günlük gıda ihtiyacını gideriyor.

Editör: Haber Merkezi