Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi 2017’nin ilk sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, yeni yılın ilk performansını 4 Ocak 2017’de Bucalılar için vereceği muhteşem konserde ortaya koyacak. Bucalı sanatseverlerle muhteşem bir piyano resitalinde bir araya gelecek olan Onay, W. A. Mozart, L. V. Beethoven, A.A. Saygun ve J. Brahms gibi bestekarların eserlerinden örnekler sunacak.

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin 4 Ocak’ta ev sahipliği yapacağı bir diğer muhteşem etkinlik ise gazeteci Hasan Dalgıç’ın Suriyeli mültecilerin yaşamlarına, objektifi ve kalemiyle mercek tuttuğu ‘Mülteci Hayatlar’ adlı fotoğraf sergisi olacak.

Suriye’deki savaştan Türkiye’ye kaçan mültecilerin yaşamlarından kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergisinde ayrıca Osmanlı döneminde Şam’a vali gönderilen Abdullah Şükri’nin soyundan gelen, 30 yaşındaki Suriyeli milli tenisçi Cevad Şükri ile İzmir’de kurduğu işletmeyle 42 kişiye istihdam sağlayan Hussam Fansa’nın öyküleri de yer alıyor. Serginin omurgasını oluşturan ve ülkesinde ‘kortların altın çocuğu’ olarak tanınan Şükri’nin, ‘ikinci vatanım’ dediği Türkiye’deki antrenörlük hayatından karelerin yer aldığı sergide ayrıca; 4 çocuğuna bakmak için hurdadan bulduğu dikiş makinesiyle mücadele veren Hadice Meskani ve 5 çocuk 1 torun sahibi 39 yaşındaki Henedi Zeyno’nun öyküleri de bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi