"Asla yolda kalmayacaksın" sloganıyla gerçekleştirilen çalışma çerçevesinde hayata geçirilen Engelli Tamir İstasyonu ile personeller, vatandaşların talebi üzerine yolda kaldığı yere giderek müdahale ediyor. Söz konusu arızanın yerinde giderilememesi halinde ise araçlar, belediye bünyesindeki tamir atölyesine götürülerek onarım gerçekleştiriliyor.

BAKIM VE ONARIM İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

Öte yandan merkez, bir yandan yolda kalan engellilere yardım ederken, bir yandan da rutin bakım ve onarım işlemlerini de ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Tekerlekli sandalyeliler, mesai saatleri içerisinde merkeze giderek bakımlarını yaptırıp muhtemel bir arızanın da önüne geçebiliyor. Engelliler yine arızalı parçalarını temin ettikten sonra değişimlerini de merkezde ücretsiz olarak gerçekleştirip işçilik maliyetinden kurtuluyor.

Proje çerçevesinde merkezden hizmet alan vatandaşların yeni araç alması veya onarım sırasında elde kalan fazla parçalardan üretilen tekerlekli sandalyeler ihtiyacı olan engelli vatandaşlara bağışlanıyor. Projenin başladığı günden beri  60 engeli vatandaş akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu.

BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Uygulamanın paydaşlarından Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür ederek, “Bu projemiz Türkiye’de bir ilk oldu. Şu anda gelinen rakam 2 bin 350 engelli vatandaşımıza hizmet verdik. İlçe dışında çok fazla talep var. Hatta il dışından dahi gelip Manisa’dan, Denizli’den, Soma’dan, diğer il dışından gelip bizden bu hizmeti talep eden arkadaşlarımız var” dedi.

Editör: Haber Merkezi