Herhangi bir koşulun aranamadığı satışlar için son başvuru tarihi 14 Aralık. 3+1 dairelerin fiyatları 160 bin ile 187 bin TL arasında değişiyor.

Büyükşehir Belediyesi, Buca Tınaztepe Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde inşa ettiği 578 konuttan 34'ünün satışı için ihaleye çıktı. Herhangi bir koşulun aranamadığı satışlar için son başvuru tarihi 14 Aralık. Uygun fiyatla ev sahibi olmak isteyenlere yönelik olarak satışa sunulan konutları gezmek isteyen vatandaşlar, konut alanında oluşturulan tanıtım bürosu ve örnek daireyi görebiliyor. Hafta içi 09.30 - 12.30 ve 13.30 - 15.30 saatleri arasında hizmet veren tanıtım bürosu, emlak sahibi olmak isteyen vatandaşlara, hazırlanan örnek daireyi gezdirerek bilgi veriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde yaptığı konutlardan edinmek isteyen İzmirliler, ihale giriş belgelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Mesken Şube Müdürlüğü'nden temin edebilecekler. Şartname için konutların özelliğine göre satış bedeli üzerinden yüzde 3 oranında teminat bedelini ödemek gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan dairelerin fiyatları, özelliklerine ve konumlarına göre 160 bin ile 187 bin TL arasında değişiyor.

3 oda 1 salondan oluşan net 112 metrekarelik konutlar, radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile ısı yalıtımlı ve çift asansörlü olarak inşa edildi. Kuzeyinde Buca Yedigöller Rekreasyon alanı, Buca Betontaş Kapalı Pazar Yeri ve Buca Telekom Santrali bulunan konutların güneyinde Akşemsettin İlköğretim Okulu, doğusunda 80. Yıl Betontaş İlköğretim Okulu, batısında ise Cumhuriyet Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu bulunuyor. Modern bir mimari ile deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen Buca Toplu Konutları, Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne 2.5 kilometre, Buca Belediyesi'ne 3 kilometre, İzmir-Çeşme otoyoluna 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kent içi ulaşım araçları ile de konutlara ulaşmak mümkün.

Editör: Haber Merkezi