Buca Belediyesi prestij projeleri arasında yer alan, İzmir’de sanatın kalbinin atacağı yepyeni bir sanat arenası olarak planladığı Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin inşasına ivme kazandırdı. Kentin nitelikli salon ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak Sanat Merkezini 2019’un ilk aylarında İzmirlilerle buluşturmayı hedefleyen Buca Belediyesi, estetik, donanım ve işlevsellikte son noktayı yansıtan proje tamamlandığında kentliyi sanatın en özel etkinlikleriyle buluşturacak.  

Sanatın başkenti olma hedefini sürdüren Buca Belediyesi, Buca’ya estetik ve tasarımda çağ atlatıp, işlevselliğiyle sanat alanında parmakla gösterilecek. Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi “Buca Çarşı” nın hemen yanındaki alanda geçtiğimiz Nisan ayında inşa edilmeye başlanan Merkez, şimdiden gösterişli mimarisiyle tüm dikkatleri üzerine topluyor. Akustiğinden teknolojik donanımına kadar tüm detaylarında uzman görüşleriyle projelendirilen gösteri salonu, fuaye alanı ve sergi bölümleri ile dikkat çeken sanat merkezi, sanatseverleri sanatın büyülü dünyasına taşımak için gün sayıyor.

ŞUBAT 2019’DA GÖSTERİLER BAŞLIYOR

Toplamda 7849 metrekarelik bir alanda ikisi bodrum katında olmak üzere üç katlı olarak inşa edilen Gösteri Sanatları Merkezi’nin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, uzman görüşleriyle projelendirilen, 600 koltuk kapasiteli gösteri salonu, 110 ve 383 metrekarelik iki fuaye alanı,150 araçlık yeraltı otoparkı, 2 adet sanatçı odası, amfi, servis odaları, simultane ve ses ışık odası, büfe, vestiyer, bilet satış ofisi, kat ofisi, kulis ve kütüphane bölümlerini bünyesinde barındıracak Merkezi 2019 Ocak sonu gibi İzmirlilerle buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi