Buca Belediyesi, “ Eşya ve Giysi Bankası” ile binlerce Bucalının yüzünü güldürüyor. İlçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ve ev eşyası ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Buca Belediyesi Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde hizmet veren “Eşya ve Giyim Bankası” ,bugüne kadar 2 bin 997 vatandaşa giysi, 4 bin 550 vatandaşa da ev eşyası desteği verdi.

Yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren uygulama kapsamında bağışçılar, giyilebilir durumda olan giysilerini Belediyeye veya Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde bulunan Bankaya ulaştırarak bağışında bulunabiliyor. Kontrolden geçirilip, temizlenerek kullanıma hazırlanan kıyafetler raflarda ve askılarda yerini alarak ihtiyaç sahiplerinin beğenisine sunuluyor. Gelinlikten, takım elbiseye, ayakkabıdan tişörte kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu bankada yazlık ve kışlık olarak mevsime göre sergileme yapılıyor.

Bankada kıyafetlerin yan ısıra, mobilyadan mutfak eşyasına, oyuncaktan beşiğe kadar her türlü ev eşyası da depolanıyor. Kullanmadıkları eşyalarını vermek isteyen vatandaşlar hafta içi saat 08.00 – 17.00 saatleri arasında 439 10 10 ( 3411) no’lu telefondan yetkililere bildirmesi halinde eşyaları evlerinden teslim alınıyor. Bankaya, ikinci el eşyaların yanı sıra mağaza sahipleri tarafından sıfır eşyalar da bağışlanabiliyor. İkinci el eşyalar içinde yer alan koltuklar yıkandıktan sonra ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Belediyeye başvurarak ihtiyacını bildiren vatandaşların evlerinde inceleme yapan Belediye yetkilileri belirlediklerini her türlü eksiği stoklar dahilinde ihtiyaç sahibinin evine teslim ediyor. Belediye görevlileri teslim ettikleri eşyaların yerleştirilmesine ve kurulmasına da destek oluyor. Kurulduğu günden bugüne binlerce aileye destek olan Eşya ve Giysi Bankası’ndan yangın, sel gibi doğal afetlerin yanı sıra maddi imkansızlıklar yüzünden evindeki eşyalarını kaybeden vatandaşlar ile İzmir’e üniversite okumaya gelen ve yurtta kalamadığı için ev kiralayan öğrenciler de faydalanıyor.

Editör: Haber Merkezi