Buca Belediyesi sert geçen kış şartlarında sokak hayvanları için de seferber oldu. Can dostlarımız sokak hayvanlarının hava şartlarından etkilenmeden daha sağlıklı yaşam sürebilmesi için mücadele veren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kolay kurulumu ve dayanıklı malzemesi ile dikkat çeken özel kedi evleri yaptırdı.

Polipropilen malzemeden üretilen 80 adet kedi evinin kurulumu için çalışmalara başlayan ekipler, ilk etapta sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelere ağırlık verdi. Sıcak ve soğuk havalarda kedilerin sığınabileceği bir liman olarak yapılan kulübeler, su geçirmez, dış hava koşullarına dayanıklı, yıkanabilir ve temizlemesi kolay malzemesi ile dikkat çekiyor.

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe geneline kuracakları kedi evlerinden talep eden hayvansever Bucalılar için de destek sağlayacak. Kendi çevrelerindeki sokak kedileri için kulübe temin etmek isteyen Bucalılar, Buca Belediyesi’nin Tınaztepe’de yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak temin edebilecek.   

 

Editör: Haber Merkezi