Kadınların toplumun her alanında var olması için mücadele veren Buca Belediyesi, kadın istihdamına sunduğu katkıyla göz doldurdu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Buca Belediyesi bünyesinde çalışan personellerdeki kadın çalışan sayısını açıkladı. Buca Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu veriye göre belediye bünyesinde 513 kadın istihdam edildi.

İstihdam edilen kadınların yanı sıra Buca’nın gelişimi için oluşturulan 38 birim müdürlüklerinden 23 tanesinde kadın müdürler görevini sürdürürken, 2 kadın başkan yardımcısı da yönetim kademesinde çalışma yürütüyor.

BUCA KADIN EMEĞİYLE GELİŞECEK
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Kadınlarımız, toplumsal hayatta üstlendikleri rollerle dünümüzü, bugünümüzü emekle kurmuştur. Yarınlarımızın güzel günlerini de yine kadınlarımızın emeği kuracaktır. Yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğimiz kentimizin aydınlık yarınları için çalışırken, belediyemizin işleyişinde kadın emeğini ön plana çıkardık. Buca, kadın emeğiyle gelişecek ve değişecek. Fırsat eşitliğinin sağlandığı, kadınların hayatın her alanında güçlü olduğu bir kenti birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi