Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo takımı 4-14 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Taekwondo Festivali’nde 3 Avrupa Şampiyonluğu, 3 de bronz madalya kazandı.  Festival kapsamındaki; Avrupa Minikler, Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkish Open-G2 müsabakalarında ter döken Bucalı sporculardan 27 kiloda Sarp Mergi Minikler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanırken, 55 kiloda Ceyda Akagündüz Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkısh Open-G2 müsabakaları yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu.

40 ülkeden yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı şampiyonalardan 3 Avrupa Şampiyonluğu, 3 Avrupa Üçüncülüğü ve 11 de farklı dereceler elde ederek büyük bir başarıya imza atan taekwondo takımı Buca’nın göğsünü kabarttı.  

Katıldıkları tüm müsabakalarda madalyaları toplayan Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo takımı, 4-14 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Taekwondo Festivali’nden 3 ayrı Avrupa Şampiyonluğu kazanarak döndü.

Taekwondo Festivali kapsamında düzenlenen Avrupa Minikler Şampiyonası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkish Open-G2 müsabakalarına katılan toplam 24 lisanslı sporcu Buca’ya 6 madalya, 17 dereceyle döndü.   

Özellikle Avrupa ülkelerinin milli sporcuları olmak üzere Asya ve Afrika ülkelerinden 40 ülkeden yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı şampiyonalarda ter döken Buca Belediyesi Teakwondo takımından 27 kiloda Sarp Mergi Minikler Avrupa Şampiyonu olurken, 55 kiloda Ceyda Akagündüz Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkısh Open G2 şampiyonasının yıldızlar kategorisinde çifte başarı göstererek Avrupa Şampiyonu oldu.

Editör: Haber Merkezi