İzmir şiddetin, küfrün, rakibe yönelik sertliğin olmadığı, pasları erkeklerin verdiği, golleri ise sadece kadınların attığı çok özel bir futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Abla-Ağabey-Kardeş", "Gençler-Yaşlılar El Ele" gibi sosyal projelerinde gönüllü olarak çalışan 140 genç, "Kadınlı-Erkekli Futbol Turnuvası'nın ikincisinde sahaya çıktı.  Kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen turnuvaya gençler bu yıl daha büyük bir ilgi gösterdi. Turnuvaya özel oyun kurallarıyla “kadın oyunculara pozitif ayrımcılık” uygulanan maçlar, büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.

BU GENÇLER ÖRNEK OLMALI

Kültürpark Spor Tesisi'nde düzenlenen turnuvanın açılış karşılaşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi. Sahadaki gençlerin heyecanına ortak olan Başkan Kocaoğlu, başta cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı net bir tutum takınan İzmirli gençlerin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Sporun tek amacının kazanmak olmadığını göstermek istediklerini, aynı zamanda hayata dair güzellikleri paylaşmanın yollarından da biri olduğunu dile getiren gençler ise erkek egemen anlayışa ve kadına yönelen şiddete bu şekilde bir tepki vermek istediklerini dile getirdi.

ASİSTLER ERKEKLERDEN, GOLLER KADINLARDAN

Kadınlı-Erkekli Futbol Turnuvası'nın kuralları gereği, erkek oyuncuların gol atması ve kadın oyuncuların ayağındaki topa müdahale etmesi yasak. Bu kurala uymayan erkekler sarı kartla cezalandırılıyor. Her takım kadrosunda 10 oyuncu bulunduruyor, ancak bunların 5'i erkek, 5'i kadın sporculardan oluşmak zorunda. Sahaya çıkan 6 oyuncu için de yüzde 50 kuralı geçerli. Yani üç erkek, üç kadın oyuncu eşitliğinin bozulmasına izin verilmiyor.

Turnuvanın final maçları 9-10 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Editör: Haber Merkezi