Buca Belediyesi, geçtiğimiz yıl 9 ay süre için imzalanan temizlik ihalesini, bu yıl 15 ay süre için imzalarken, Kamu İhale Kanunu kapsamında gerçekleştirdiği ihale rakamlarının aylık bazda rakamını geri düşürmeyi başardı ve eşine az rastlanan biçimde önemli bir tasarruf da yaratmış oldu. Üstelik bugün piyasa değeri 1 milyon 300 bin TL olan yer altı ve yer üstü konteyner toplama aracı ve yine piyasa değeri 540 bin TL olan süpürge aracını da filosuna katarak 51 araçlık dev ve modern bir filoyla Buca sokaklarına bir müjde daha verdi.

'ENFLASYON CANAVARINI TEMİZLEDİK'

Kısıtlı kamu kaynaklarına karşın fen işleri, temizlik ve park bahçeler gibi icraat birimlerine en büyük önemi verdiğinin altını çizen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Bizler de yasalar çerçevesinde en fizibıl anlaşmaları gerçekleştirmek için Kamu İhale Kanunu’na dayanarak ihalemizi gerçekleştirdik. Kamu İhale Kurumu’na hiçbir itirazın gerçekleşmediği ihale sonucunda en az yüzde 20’lerde seyreden enflasyon canavarını da temizleyip alt ettiğimiz gibi yakıt maliyetlerine de meydan okumuş olduk” dedi.

İKİ MODERN ARAÇ DA FİLODA

Buca’da bulunan 3 bin 700 sokaktan her gün ortalama 530 ton katı atık toplandığına işaret eden Başkan Kılıç, “Bu normal bir ödenek alan ortalama bir Anadolu kenti için bile muazzam bir rakam. İhtiyaç sürekli artarken bizler de ana arterlere koyduğumuz yeni nesil çöp konteynerlerinin toplanması için bir araç ve sokaklardaki parklardan dolayı süpürülemeyen alanları temizleyen ve kaldırıma çıkabilen 05 metreküp belden kırmalı süpürge aracını da hizmete aldık. Arazöz kendimizin olduğu için ihaleye dahil olmadı” bilgilerini verdi.

'GEREKİRSE TAŞIN SUYUNU ÇIKARIRIZ'

Hizmet için gerekirse taşın suyunu çıkaracaklarının altını çizen Kılıç, “Göreve geldiğimizden bu yana 6 ayda 12 milyon TL tasarruf ettik. 40 milyon TL borç ödedik. Bu da bunun teminatıdır” dedi. Ekip olarak da önce kamu yararı diyerek tüm ihale süreçlerini şeffaf bir biçimde yürüttüklerini vurgulayan Kılıç, “Bu göz ardı edilemez bir başarı hikayesidir. Gururluyuz çünkü Buca’nın temizliği için çok temiz bir iş çıkardık. Bütün hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Temizlik hizmetlerimizdeki gözle görülür farkı her gün attıkları tebrik mesajları ile Buca halkı da gösteriyor, bizleri doğru yolda olduğumuz için motive ediyor. Buradan teveccühleri için de çok teşekkür ediyorum. Temizlik alanındaki hamlemizi diğer alanlarda da en kısa zamanda gerçekleştireceğimizden hemşerilerimizin şüphesi olmasın” dedi.

Editör: Haber Merkezi