Çocuklar; eğlenceli matematik, eğlenceli bilim, uzay ve astronomi, nefes-beden-denge, benim filmim, müzik, görsel sanatlar, felsefe, dans ve mahalli oyunlar gibi birbirinden farklı dersler görüyorlar.

12 MERKEZDE EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Konak Belediyesi’nin ücretsiz yaz okullarında eğitimler okulların kapanmasıyla başladı. 7 - 14 yaş aralığında çocukların katılabildiği eğitimler oldukça eğlenceli geçiyor. Konak Belediyesi’nin Ballıkuyu, Eşrefpaşa, Hatay, Gültepe, Aziziye, Kadriye ve Zeytinlik Semt Merkezleri ile Güzelyalı, Selahattin Akçiçek ve Türkan Saylan Kültür Merkezleri, Ziya Zişan Saadet Aytulun İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Dario Moreno Sanat Merkezi’nde dersler sabah ve öğleden sonra olmak iki ayrı grupta veriliyor. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftada dört gün düzenlenen Yaz Okulları programındaki ders seçeneklerini ilgi çekici ve eğlenceli olduğu kadar deneysel çalışmalarla da minik beyinlere bilgiyi pratik olarak öğrenme fırsatı sunuyor. Böylece öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor. Minikler uzay ve astronomi dersinde parka çıkarak teleskopla güneşi yakından görme fırsatı bulurken, eğlenceli bilim dersinde havanın basıncı üzerine deneysel çalışmalar yaptı. Mahalli oyun dersinde ise birdirbir, yakan top, körebe, seksek, top kapmaca gibi bir neslin sokakta oynadığı ancak yeni neslin adını bile bilmediği oyunlar öğretiliyor. Sabah dersleri saat 09.30’da başlayıp, 12.40’ta sona erecek. Öğleden sonraki dersler ise saat 14.00’te başlayıp 17.30’da bitiyor.

İKİNCİ DÖNEM KAYITLARI DEVAM EDİYOR

İkinci dönemin 23 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını söyleyen yetkililer Yaz Okulları’na kayıtların hala devam ettiğini belirtti. Başvurular ikamet bilgilerine göre adresine en yakın kültür veya semt merkezine yapılıyor. Kayıt için; nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi ve veli izin belgesi ile belediyenin internet sitesinde yer alan başvuru formu doldurularak iletiliyor ya da ilgili kurs merkezine giderek formu bizzat doldurarak başvurulabiliyor. Dört hafta sürecek eğitimlerin birinci dönemi 19 Temmuz’da sona eriyor. Devam zorunluluğu bulunan kurslara kontenjana göre Konak İlçe sınırları dışından da öğrenci alınabiliyor. Yaz Okulu eğitimleri konunun uzmanı eğitmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından veriliyor. Büyük ilgi gören Yaz Okulları’na çocuklarını göndermek isteyen anne ve babalar Konak Belediyesi’ni 0232 422 52 36 numaralı telefondan Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni veya 232 425 35 01 numaralı telefondan Konak Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Projeler Müdürlüğü’nü arayarak detaylı bilgi alabilir.