Futbol dışı branşlarında takım kuran, özellikle de İzmir'de oynanmayan ragbi, beyzbol, softbol, çim hokeyi sporlarını ilk kez İzmir'e, Karşıyaka'ya getirerek bu branşlarda Türkiye Şampiyonluğunu kentine hediye eden Bostanlıspor'un tüm olanaksızlıklara karşın her yaş grubuna çeşitli branşlarda spor yaptırdığını ve gücünün yettiğince de spor yaptırmaya devam edeceğini belirten Avni Erboy, "Daha iyi ve geniş tesislerimiz olsa daha çok gence, Karşıyakalıya spor yaptırabiliriz. Şu an kulübümüzde 1000 kişiye yakın 3 yaşından 80 yaşına kadar spor yapanların bulunması büyük mutluluk" dedi.  
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına Bostanlıspor ile ilgili bilgi de sunduğunu ifade eden başkan Avni Erboy, "Tunç başkanımızın güler yüzü bize büyük moral veriyor. Kendisini ziyaret sırasında 35 Numaralı Bostanlıspor formasını hediye ettik. Bundan böyle Bostanlıspor'un 35 numarası Tunç Soyer'e ait. Hiç bir sporcumuz giyemeyecek. Kendisine Karşıyaka Belediyesinden aldığımız desteklerden de söz ettik. Karşıyaka'nın çeşitli branşlarda sesi olmaya devam ve İzmir'er Türkiye Şampiyonlukları getireceğimizin sözünü verdik" dedi. 
Erboy, Tunç Soyer'in sporcu kimliğinin bulunduğunu, makamına zaman zaman bisiklet ile gitmesinden esinlenerek bisiklet şubesi kurup, çocuklar ve yetişkinlerden grup oluşturduklarını ifade etti. Bostanlıspor Başkanı, "Bisikletli sporcuların güzel havalarda okullarına, yetişkin bisikletçilerimizin de işlerine  bisiklet ile gitmelerine vesile olduğumuz için de mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge'nin de bulunduğu ziyaret sırasında Başkan Tunç Soyer'in "Bostanlıspor'un başarılı çalışmalarını takdirle izliyorum" sözünün Bostanlıspor ailesine büyük moral verdiğini de sözlerine ekleyen Avni Erboy, "Önümüzdeki günlerde Karşıyakalıları, ilçede yapılmayan yeni spor branşlarıyla tanıştıracağız" dedi.