700 araç kapasiteli alanda, haftanın 5 günü ‘ücretsiz otopark’ hizmeti verilmeye başlandı. Başkan Akpınar, “Pazar yerimizi boş günlerinde park alanı olarak değerlendirerek bölgeye nefes aldıracağız. Ücretsiz otoparkımızın kapıları herkese açık” dedi.

İzmir’in en büyük pazar alanlarından biri olan Bostanlı Pazar Yeri (BOSPA), artık Bostanlı bölgesinin otopark ihtiyacına da ilaç olacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle BOSPA, çarşamba ve perşembe günleri dışında otopark olarak hizmete açıldı. Uygulama öncesinde, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından giriş ve çıkışlar düzenlendi, uyarıcı levhalar konuldu, güvenlik kameraları yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasıyla, 700 araçlık otopark faaliyete geçirildi. Ücretsiz uygulama büyük beğeni kazandı.

Her çarşamba günü pazarın kurulduğu BOSPA; pazartesi, salı, cuma, cumartesi ve pazar günleri de park alanı olarak hizmet veriyor. Salı akşamları saat 22.00’de kapanan otopark, cuma günleri saat 08.00’de tekrar açılıyor. Giriş yapan her araç, en fazla 24 saat süreyle alanda kalabiliyor. Otopark, Bostanlı ve Karşıyaka’da ikamet edenlerin yanı sıra, gezmek ya da iş için bölgeye gelen İzmirlilere de hizmet veriyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Araç yoğunluğunun her geçen gün artması ve büyüyen otopark ihtiyacı bizi yeni çözümler üretmeye sevk ediyor. İmkanlar dahilinde, imar planlarına uygun noktalara yeni otoparklar yapıyoruz. Bir yandan da mevcut alanları değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda kullanıma açtığımız Bostanlı Pazar Yeri, otopark eksikliğini karşılama noktasında önemli bir rahatlama sağlayacaktır. Halkımızın kısa sürede gösterdiği olumlu tepkiler de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla en güzel ve örnek hizmetlere imza atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi