Cengiz Kocatoros Sokak ve çevresini rahatlatan ücretsiz otopark, Ocak ayı itibariyle hizmete açıldı, vatandaşlardan da tam not aldı.

Karşıyaka Belediyesi, özellikle Bostanlı’da gün geçtikçe artan otopark sorununa ve kaldırıma yapılan parklara çözüm olmak için başlattığı yeni otopark projesini tamamladı. Cengiz Kocatoros Sokak ve çevresinin park ihtiyacını bir nebze de olsa karşılayan proje, 100 araç kapasiteli olarak tasarlandı. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yoğun çalışmaları sonucu tamamlanan açık otopark, Ocak ayından itibaren kullanıma açıldı.

Karşıyakalılar, otoparktan ücretsiz olarak yararlanıyor. Belediye ekipleri; Bostanlı, Nergiz, Atakent gibi merkezi mahallelerde yeni otopark çalışmalarını sürdürüyor. İmar ve altyapı sorunu olmayan noktalara yeni park yerleri yapılarak hem araç trafiğinin hem de kaldırım işgallerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Araç yoğunluğunun her geçen gün artması ve otopark ihtiyacı bizi yeni çözümler üretmeye sevk ediyor. İmkanlar dahilinde, imar planlarına uygun noktalara, trafiği ve vatandaşları rahatlatacak şekilde yeni otoparklar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi