Bornova Belediyesi, ilçedeki yolları yenilemek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yıpranan yolları yenilemek için 40 bin ton serme sıcak asfalt kullanılacak. Yol yenileme çalışmaları kapsamında Koşukavak Mahallesi’nde 12 sokakta 1.7 kilometre uzunlukta parke taş da döşendi. Rafetpaşa Mahallesi’nde 5165 ve 5166 sokaklar yenilendi. 1 kilometrelik Çamiçi Caddesi yenilendi. Yaka Mahallesi’nde yeni yapılan spor tesisinin etrafında parke taş ile toplam 1700 metrekarelik alanda otopark ve yürüyüş yolları düzenlemesi yapıldı. Altındağ Kokluca Mezarlığı’nın karşısında 500 metrelik yeni yol yapılarak ulaşıma açıldı.

Bornova Belediyesi, özellikle çeşitli kurumların altyapı çalışmalarından sonra bozulan yolları program kapsamında yaz boyunca yenilemeye devam edecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, geniş kapsamlı bir yol yenileme çalışması başlatıklarını belirterek, “Bir yandan bozulan ve yıpranan yolları asfalt ile yenilerken bir yandan da yeni yolları ulaşıma açıyoruz. Asfaltın yanısıra bazı sokoklarımızda parke taş kullanarak yenileme çalışmalarını sürdürnüyoruz. Daha konforlu bir ulaşım ağı oluşturmak için çalyışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi