Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi’nde Yıkık Minare Camii’nin arkasında bulunan 31 ve 33 sokaklar arasında 4.3 dönümlük yeni bir park yaptı. Parkta, çocuk oyun alanı, açık hava spor aletleri alanı, koşu parkuru, suni çim futbol sahası, sporcu giyinme kabini ve dinlenme mekanları bulunuyor.

1000 metrekaresi yeşil alan, 1250 metrekaresi sert zemin, 280 metrekaresi çocuk oyun alanı, 700 metrekaresi de spor alanı olarak planlanan Park’ın kuzey ve güney cephesinde bulunacak toplam 800 metrekarelik 2 adet cep otoparkının yapım çalışmaları da sürüyor.

Erzene Mahallesi’ne kazandırılan yeni Park’ta bulunan çeşitli oyuncaklarda aynı anda 17 çocuk oynayabilecek. Bölge sakinlerinin kullanması amacıyla; 120 metrelik kauçuk zemin kaplamalı kısa mesafe yürüyüş ve koşu parkuru, açık hava spor aletleri, mini suni çim futbol sahası ve giyinme kabini bulunuyor. Otopark düzenlemesinin bitmesinin ardından parkın yeşillendirmesi de tamamlanacak.

Bornova Belediyesi yaptığı park yatırımları ve oluşturduğu ağaçlandırma alanlarıyla Bornova’nın yeşil alanlarını arttırıyor. 2014 yılından bu yana 33 yeni parkı hizmete açıp, 27 ağaçlandırma alanı oluşturan Bornova Belediyesi toplamda 155 bin 35 metrekare yeşil alanı, Bornova sınırlarındaki 4 milyon 93 bin 252 metrekarelik yeşil alana ekledi. Bu yatırımlarla 524 parkın bulunduğu Bornova’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9.34 metrekareye çıktı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yaptıkları park yatırımlarıyla daha yeşil bir Bornova ve güzel vakit geçirilecek alanlar yaratmayı hedeflediklerini belirterek, “İnsanlarımızın yürüyüş ve spor yapabilecekleri, çocuklarımızın gönüllerince oynayıp eğlenebilecekleri alanlar yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi