İlçe merkezindeki tarihi yapıları, kamulaştırıp restore ederek kent kültürüne kazandıran Bornova Belediyesi, Kaymakamlık binasının hemen arkasında yer alan Eski Rum Evi’ni de bir değere dönüştürdü. Kamuşlaştırmanın ardından restorasyonu tamamlanan tarihi bina, Bornova Anı Evi olarak hizmet vermeye başladı.

Bornova Belediyesi, Kaymakamlık binasının hemen arkasındaki 1.Sokak’ta yer alan Eski Rum Evi’ni, önce kamulaştırdı, ardından restore ederek kent kültürüne kazandırdı. 19. Yüzyılın ortalarında inşa edilen tarihi yapı, önümüzdeki günlerde yapılacak açılışın ardından Bornova Anı Evi olarak hizmet vermeye başladı.

Bornova Belediyesi’nin tarihi, kültürel ve sosyal amaçlı etkinliklerine ev sahipliği yapacak Bornova Anı Evi’nde, kentin tarihine ilişkin fotoğraflar ve yazılı eserler de ye alacak. Aynı zamanda Bornova’nın geçmişi ile ilgili arşiv ve sözlü tarih çalışmalarının yapılacağı tarihi bina, yenilenen haliyle panel ve söyleşilere de mekan olacak. Bornova Anı Evi, aynı zamanda ilçenin tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtma amacıyla başlatılan kent gezilerinin de başlangıç noktası olacak.
Tarihimize sahip çıkıyoruz.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın 8.500 yıllık geçmişi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamda ilçede geçmişe ve değişik kültürlere ışık tutan pek çok yapı yer alıyor. Biz de tarihi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi