Stadın açılışı sırasında konuyu gündeme getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın önerisine olumlu baktığını belirten Kılıçdaroğlu “Aziz Kocaoğlu yaptıkları ile başarısı sadece Türkiye’de değil, Dünyaca bilinen bir belediye başkanı. Çok yakışır. Adı mutlaka bu stada verilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Doğanlar Mahallesi’ndeki Yeni Bornova Stadı’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ismi verildi. Karar, Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliği ile alındı. Meclis’te grubu bulunan CHP’li ve AKP'li üyelerin tamamı Bornova Stadı’na “Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu” isminin verilmesi talebine olumlu oy kullandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, oybirliği ile alınan karar için tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Bornova’dan çıkarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu’nun adının Bornova Stadı’na verilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Atila, “Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na yıllardan beri hem Bornova ve hem de İzmir’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmiş oluyoruz. Bornovalılar olarak Aziz Kocaoğlu ismine her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Bornova Belediye Başkanlığı yapan halen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Bornova Belediyesi meclis üyesi olan Sırrı Aydoğan da, oy birliği ile alınan kararın örnek bir davranış olduğunu belirtirek meclis üyelerine teşekkür etti. Belediye Başkanlığının çok zor bir görev olduğunu ifade eden Aydoğan, “Aziz Kocaoğlu iz bırakan bir Belediye Başkanı. O, Kent Ormanı, Ahmet Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi, Havagazı Fabrikası, Homeros Vadisi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı gibi pek çok değeri bu kente kazandırdı. Yerelde kalkınmaya büyük önem verdi. Çevre ilçelerde çok çok önemli yatırımlar ve hizmetler yapıldı. Bugün burada doğru bir karar aldık. Bundan sonra tüm değerli büyüklerimizi böyle yaşarken analım” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Stada isminin verilmesi talebini kabul etmemiş, geçen hafta Doğanlar’daki stadın resmi açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki konuşma sırasında konuyu gündeme getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın önerisine olumlu baktığını belirterek, “Aziz Kocaoğlu yaptıkları ile başarısı sadece Türkiye’de değil, Dünyaca bilinen bir belediye başkanı. Çok yakışır. Adı mutlaka bu stada verilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin ortak çalışması ile tamamlanan Stadın şu anda 6 bin 500 olan seyirci kapasitesi, üçüncü etap çalışmaları kapsamındaki kuzey tribünü ve bu tribünle birleşecek doğu tribünü tamamlandığında 12 bin 500’e çıkacak. İki Belediye Stada rahat ulaşım için tüm olanaklarını seferber ederken, Doğanlar’da 27 bin metrekarelik alanda alt yapı ve asfalt çalışmaları yaptı. Yeni bir imar yolu da ulaşıma açılarak Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı’ndan stada bağlantı sağlandı. İzmir’in yeni stadı için çevre düzenlemeleri yapıldı. Otopark sorununu ortadan kaldırıldı. Statta ilk maç iki hafta önce Göztepe ile Elazığspor arasında oynanmıştı.

Editör: Haber Merkezi