Bornova Belediyesi hobi ve beceri edindirme kursları her yaştan binlerce Bornovalı’nın yeteneklerini keşfedip geliştirmesini sağlıyor. El sanatlarından, dansa pek çok alanda verilen kurslardan en çok ilgi görenler ise müzik kursları oluyor. Bornova Belediyesi’nin 6 ayrı merkezde açtığı kurslarda bağlama, gitar, piyano, yan flüt, klarnet, keman, darbuka ve kanun eğitimleri veriliyor. Bunların yanısıra çocuk korosunda da ses eğitimi veriliyor. Türk Halk Müziği korosu ve Türk Sanat Müziği korosu da ileri yaş gruplarındaki katılımcılara hem seslerini hem de repertuvarlarını geliştirme imkanı sunuyor.

Ayrıca Bornova Belediyesi, Cevdet İnci Eğitim Vakfı ve Barış için Müzik Vakfı işbirliğinde, 2015 yılında başlayan proje kapsamında, 63 Bornovalı çocuğa, el sistema yöntemiyle müziğe yetenekleri olup olmadığına bakılmaksızın, fiziki özelliklerine uygun enstrümanları çalmaları öğretildi. İlk defa müzik eğitimi alan, dezavantajlı kesimlerde yaşayan ailelerin çocuklarından oluşan orkestra, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en önemli konser salonlarından olan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ilk konserine çıktı. Aynı çocuklar Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosu’nda da sahneye çıkıp enstrümanlarıyla konser verdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın büyük bir eğitim kenti olduğunu belirterek, “Hobi ve beceri edindirme kurslarımızın kapıları kendini geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek isteyen herkese açık” dedi.

Editör: Haber Merkezi