İlk olarak Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde çocuklarla buluşan oyunun Sevda Şener Sahnesi’ndeki ilk gösterimi de yoğun ilgi gördü. Sanatın her türlü kötü alışkanlıktan ve şiddetten uzak durulması için önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Olgun Atila, “Bu anlamda tiyatro da çok önemli bir alan. Biz, BBŞT aracılığıyla çocuklarımıza sahneyi, sanatı sevdiriyoruz” diye konuştu

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) sezon başından bu yana Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde çocuklarla buluşturduğu Deniz Kızı Maira adlı oyun, Nisan Ayı boyunca Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Arzu Leylak’ın yazıp, Onur Erdoğan’ın yönettiği oyun, her Çarşamba saat 11.00’de Bornovalı çocukları masalsı bir dünyaya götürecek.

Deniz Kızı Maira’nın Sevda Şener Sahnesi’ndeki ilk gösterimi yoğun ilgi gördü. Naldöken ve Çamkule Mahallerinde yaşayan çocuklar otobüslerle okullarından alınarak, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ne getirildi.

Animasyon tekniği ile kurgulanan oyunu keyif ve ilgiyle izleyen öğrenciler, daha sonra okullarına bırakıldı.

ÇOCUKLARIMIZA SANATI SEVDİRİYORUZ

Sanatın her türlü kötü alışkanlıktan ve şiddetten uzak durulması için önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu anlamda tiyatro da çok önemli bir alan. Biz, BBŞT aracılığıyla çocuklarımıza sahneyi, sanatı sevdiriyoruz. O yüzden Deniz Kızı Maira adlı oyunu, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ne taşıdık. Çocuklara yönelik oyunlarımız önümüzdeki sezonlarda da devam edecek” dedi.

ŞEHIR TIYATROSU OKUL GIBI

Tüm İzmir'i sanatla buluşturmayı amaçlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sunduğu nitelikli sanat hizmetinin yanısıra verdiği eğitimlerle de Türkiye genelinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Uluslararası festivallerde de sahne alan BBŞT 2014 -2015 yıllarında yaklaşık 45 bin seyirci ile buluştu, 224 kez perde açtı. Profesyonel kadro oyunlarının yanısıra, pek çok yaş grubundaki kursiyerin rol aldığı oyunlar her yıl, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede seyirci ile buluşuyor.

Editör: Haber Merkezi