Bornova Belediyesi’nin, temiz çevre bilincini arttırmak amacıyla ilk olarak geçen yıl başlattığı temizlik harekatı bu sene de vatandaşın yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Her hafta sonu farklı mahallelerde yapılan ‘Bahar Temizliği’ etkinliği ilk olarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. İki ayı aşkın süre devam eden etkinlikte ilçe sınırları içinde bulunan mahalleler dolaşıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı temizlik harekatında, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar sokakları tertemiz yaptı. Bornova Belediyesi bürokratları ve meclis üyelerinin de katıldığı etkinliklerde mobil sokak süpürme araçları da genel temizliği sağladı.

MOBİL SOKAK SÜPÜRME ARAÇLARI DA GÖREV ALDI

Temizlik kampanyasında yollara ve kaldırımlara atılan katı atıklar torbalara doludurlurken, Bornova Belediyesi’nin temizlik araçları da cadde ve sokakların detaylı temizliğini yaptı. 8 adet süpürge aracı ve 50 süpügeci işçi ile yollar temizlenirken, 2 adet mini çöp taksi de dar sokaklarda ve ulaşılması zor bölgelerde hizmet verdi. 1 moloz kamyonu ve kepçe  ile güzergah üzerindeki moloz atıkları da toplandı.

ATIKLARIN TOPLANMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Bahar temizliği kampanyası çerçevesinde kenti temiz tutmanın önemini hatırlatmak ve atıkların gelişi güzel yerlere atılmasını önlemek için, Belediyenin yaptığı hizmetler vatandaşlara anlatıldı. Evsel atıkların, ambalaj atıklarının ve atık pillerin toplanması ile moloz atıkların toplanması konusunda verilen hizmetleri anlatan broşürler dağıtıldı.

Temizlik işçileriyle birlikte sokakları temizleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu vurgulayarak, “Bornova bizim evimiz. Bütün sokakları da bizim kendi sokağımız . Eğer sokaklarımıza yani evimize daha iyi bakarsak çocuklarımıza daha iyi bir çevre, daha iyi bir gelecek bırakırız” dedi.  Temiz bir Bornova için çalıştıklarını söyleyen Başkan Atila, “Yaşanabilir bir Bornova için bütün hemşehrilerimizle birlikte başlattığımız temizlik hareketimizi her hafta farklı bölgelerde gerçekleştirdik.Bu çalışmamızın herkese örnek olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi