Bornova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kadın Danışma Merkezi’nden yararlanan kadınlar sahne heyecanı yaşadı. 8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanan ve yoğun ilgi gören “Tersine Dünya” isimli oyun, Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde sahnelendi.

PROFESYONEL OYUNCULARI ARATMADILAR

Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Gülizar Taşkın yönettiği oyunda, Hülya Dedeoğlu, İlknur Gürer, Gülay İbrahimoglu, Gülnaz Çöldür, Deniz Zeynep Başa, Münire Yaprak, Hatice Aslan, Cangül Kurtulmuş, Suzan Kayahan, Sibel Sinan, Semra Uruf, Seçil Buran rol aldı. Orhan Kemal’in “Aynı” adlı romanından sahneye uyarlanan oyunda rol alan 12 kadın profesyonel sanatçıları aratmadı. Altı aylık çalışmanın sonunda ortaya koydukları performansla büyük beğeni toplayan kadınlar, salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

BAŞKAN ATILA’DAN KADINLARA MESAJ

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ilk kez sahneye çıkan kadınların heyecanına ortak oldu. Başta oyuncular olmak üzere emek veren herkese teşekkür eden Başkan Atila, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlayarak, “Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülke için, çocuklarımızın geleceği için kadınlarımızla birlikte elele verip ve daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

ORHAN KEMAL’IN ESERINDEN UYARLANDI

Toplumcu gerçekçi yazarlarımızdan olan Orhan Kemal’in “Aynı” adlı romanından sahneye uyarlanan Tersine Dünya, kadınların kabadayı olup eve ekmek getirdiği, erkeklerin evlenmek üzere evden kaçırıldığı yani tüm rollerin tersine döndüğü hayatı konu almaktadır. Oyunda sistemin çarpıklıkları ortaya konuyor.

Editör: Haber Merkezi