Gizem TABAN/İZ GAZETE- Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, Sesi Görenler Futbol Ligi Şampiyonu olan İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için sahaya çıktı. Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla oynanan futbol maçı Bornova Büyükpark’ta bulunan halı sahada gerçekleşti. Görme engellileri daha iyi anlamak adına Başkan İduğ ve meclis üyeleri, maçı gözlerine siyah bant takarak oynadı. İduğ, maç öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalarda farkındalığın önemine dikkat çekerken engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.


 

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Maç öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Başkanı Dr. İduğ, “Bu konuda farkındalık yaratan Bornova Belediyesi meclis üyelerine ve bize destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz bunun bir engel olmadığını ortaya koymak için bir aradayız. Bu farkındalığın tüm Türkiye’de fark edilmesini arzu ediyoruz. Biz 83 milyon birlikte yaşıyoruz, birlikte yapmamız gereken çok daha fazla çalışma var. Tüm arkadaşlarımız gözünde bantla oynayacak ve onların yaşadığını hepimiz daha iyi fark etmiş olacağız. Amacımız bu… Benim lisede bir sınıf arkadaşım oldu, gözleri görmüyordu ama sınıfın en başarılı öğrencisiydi. O yüzden ben lise yıllarımdan beri engelli arkadaşlarımızın yaşadıklarıyla ilgili birçok konuya şahidim. Bunları aşmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

‘BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ’

İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü Kaptanı Hasan Şatay, “Biz bu sene İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü olarak Türkiye Sesi Görenler Liginde şampiyon olduk. Ve gerçekten de büyük bir mücadele verdik. Ardından böyle güzel bir davete icap etmemek olmazdı. Teşekkür ediyoruz. Görme engelli olmak maskeyi takmakla bitmiyor, çünkü maskeyi takan bir gören burada çaresiz hissedebilir, zorluk yaşayabilir. Alışmaları gerekiyor, uzun vade bu maskeyi takmaları gerekiyor. Bununla yaşamayı öğrenmeleri gerekir. İnşallah ilerleyen zamanlarda bunlar daha iyi anlaşılacak ve birlikte daha güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı. 

‘FARKINDALIĞI FARK ETMEK LAZIM’

Maçın ardından, gözleri kapalı bir şekilde oynadığı oyun esnasında hissettiklerine dair basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İduğ, “Onların yaşadıklarını sahada yaşadığımızda en çok hissettiğim şey empati yapmak oldu. Empati yaptığınızda onların yaşamlarının çok zor olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Yaşadıkları zorlukları kolaylaştırmak için o yaşantını içine girmek lazım. Bugün biz onu yaptık. Başka alanlarda da aynı şekilde yanlarında olacağız. Bütün hedefimiz, tüm engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak üzere olacak. Ne kadar fark edersek o kadar yardımcı oluruz. Bugün onlarla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Farkındalığı fark etmek lazım” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi