Görme engellilerin Bornova Belediyesi’nin şirketi İZBAŞ’a bağlı kafeteryaların mönülerini okuyabilmeleri için yeni bir uygulama başlattı. Mönülerdeki bütün yiyecek ve içecekler kabartmalı harflerden oluşan Braille alfabesiyle de yazıldı. Yeni mönüler, +1 Down Kafe, Çınar Evi Kafeterya, Diyet Kafe, Kızlar Kahvesi, Engelsiz Kafe, Pınar Kafe ve Şahin Tepesi Kafeterya’da aynı anda kullanılmaya başlandı. Görme engelliler Ali Aydoğmuş, Ayşe Akyürek ve Hasan Dadak Bornova Belediyesi’nin Braille Alfebesi ile hazırladığı mönüleri Çınar Kafe’de deneyerek, kabartmalı harflerin mönüye çok başarılı bir şekilde uygulandığını ve siparişlerini kolaylıkla verebildiklerini söyledi.

Herkes İçin Turizm Derneği Başkanı Görme Engelli Ali Aydoğmuş, “Görme engelli olarak Bornova Belediyesi’nin kafeteryalarında Braille mönü bulundurması beni çok memnun etti. Önemli bir sosyal farkındalık ortaya konuldu. Duyarlılık için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayşe Akyürek, “Bornova Belediyesi’nin böyle bir mönü yapmış olması çok güzel. Kabartma mönü olmayan yerlerde problem yaşıyoruz. Mönüyü başkasına okutmak zorunda kalıyoruz. Onlar da her zaman tam okumuyorlar. Siparişlerimizi istediğimiz gibi belirleyemiyoruz. Çok güzel bir adım atılmış, çok da başarılı buldum” diye konuştu.

Hasan Dadak da “Bornova Belediyesi’nin görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak  için yaptığı katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Mönüler çok güzel olmuş” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, açtıkları tematik kafeteryalarda özellikle dezavantajlı kesimlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Braille alfebesiyle düzenlediğimiz yeni mönüler kafeteryalarımızın bu işlevini daha da güçlendirecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi