Önceki yıl PKU ve ÇÖLYAK’lı hastaların tüketebileceği gıdaların bulunduğu Diyet Kafe’yi hizmete açan Bornova Belediyesi, şimdi de yeni yıl eğlencesi düzenledi. PKU ve ÇÖLYAK’lı bireylerle ailelerine özel olarak düzenlenen etkinlikte yeni yıl pastası da kesildi. Yan Sanayi Grubu’nun Nüket Üke’nin solistliğindeki şarkılarıyla başlayan etkinliğin ilerleyen saatlerinde Mikrop Hikmet sahneye çıkarak hastalara ve ailelerine moral depoladı. Söylediği şarkılar kadar danslarıyla da ilgi çeken Mikrop Hikmet’e etkinliğe katılanlar da sahneye ayak uydurdu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Ege ÇÖLYAK’la Yaşam Derneği Başkanı  Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Bornova Belediyesi’ne kendilerine verilen destekler nedeniyle teşekkür ederek, “Bornova Belediyesi bizim için Diyet Kafe’yi açtı. Bugün de bu eğlencede biraraya geldik. Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ediyorum, biz çok şanslıyız” dedi.

Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Korkmaz da “Bizleri bu güzel organizasyonda birararaya getirdiği için Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya çok teşekür ediyorum. Önceden tek başımıza mücadele ediyorduk. Artık Bornova Belediyesi gibi çok önemli bir destekçimiz var. En büyük hayalimiz bize özel bir kafeteryamızın olmasıydı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila sayesinde artık Diyet Kafemiz de var” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, dezavantajlı kesimlere yönelik projeler üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek, “Dramalılar Köşkü içindeki Diyet Kafe’yi PKU ve ÇÖLYAK’lı hastaların da diğer insanlar gibi ihtiyaç duydukları gıdalara kolaylıkla ulaşabilmeleri için açtık.  Önemli bir eksikliği gidermiş olduğumuz görmek bize büyük bir gurur veriyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi