İzmir'in Bornova ilçesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri yapılan 4 sokak köpeğini sahiplenen CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede yaşayan hayvanseverleri, sokakta yaşama şansı diğer hayvanlara göre daha az olan engelli can dostlarıyla buluşturduklarını söyledi.

Bornova'da 4 sokak köpeğini sahiplenenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her canlının kutsal olduğunu söyleyerek hayvan beslemek isteyenlerin para vererek satın almak yerine rehabilitasyon merkezlerinde bulunan ve sıcak bir yuvaya hasret can dostlarını sahiplenmeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Atila “Kaza sonucu ya da doğuştan engelli olan hayvanlara rehabilitasyon merkezimizde özenle bakıyoruz. Kanunlar nedeniyle sürekli bir bakım olanağı sağlayamıyoruz. Biz de özellikle sokakta yaşama şansı diğer hayvanlara göre daha az olan engelli can dostlarımızı hayvanseverlerle buluşturmak için çaba saf ediyoruz. Böylece bir taraftan vatandaşlarımıza sevecen bir dost kazandırırken diğer taraftan yardıma muhtaç sokak hayvanlarına da sıcak bir yuva sağlıyoruz" dedi.

Başkan Atila, hayvan sahiplenmek isteyenlerin yaşama şansı daha az olan engelli hayvanları tercih etmelerini tavsiye ederek “Yeni başlattığımız sahiplendirme projesi ile hava koşullarına bağlı olarak haftanın 2 günü Büyük Park’ta hayvanseverleri, rehabilitasyon merkezimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızla buluşturuyoruz. Vefalı bir dost isteyen tüm vatandaşlarımızı satın almaya değil sahiplenmeye davet ediyorum" diye konuştu. Bornovalı hayvanseverlerden biri olan ve trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Şakira adlı köpeği sahiplenen Ertan Giray Akan, Şakira’nın sağlığına kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “Benim de engelli bir oğlum var. Bir canlının engelli olarak yaşama tutunabilmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Geçirdiği operasyondan sonra bacağını kaybeden Şakira'yı sahiplendik. Engelli olması bizim için önemli değil" dedi.

Editör: Haber Merkezi