Altın Bilezik Projesi kapsamında 2021 yılının ilk üç ayında iş arayan 304 kişi Bornova Belediyesi’ne başvuru yaptı. Çeşitli pozisyonlar için 32 firmanın insan kaynakları yetkilileri ile bu 304 kişinin de aralarında bulunduğu 7.672 üzerinde görüşme gerçekleştirildi. Bu süreçte toplam 435 kişi Bornova Belediyesi’nin aracılığı ile iş imkanına kavuştu. 2020 ve 2021 yılının geride kalan bölümünde istihdamı sağlanan toplam kişi sayısı 1663 oldu. Altın Bilezik envanterinde 5.684’nin cvsi bulunuyor.

PANDEMİ KURALLARINA UYGUN GÖRÜŞME

Aynı zamanda on-line bir platform olan Altınbilezik, iş arayanlarla işçi arayan firmaları pandemi kurallarına uygun şekilde açık alanda bir araya getirerek görüşmelerini sağlıyor. Uygun pozisyonlar olduğunda görüşmeye çağrılan vatandaşlar, HES kodu kontrolleri ve ateş ölçümleri yapıldıktan sonra görüşmeye alınıyor.

İKİ YÖNLÜ BİR PROJE

Altın Bilezik Projesi ile iş arayanlara ve meslek sahibi olmak isteyenlere istihdam kapısı açtıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Türkiye’nin en önemli sorunu istihdam ve sektörlerin duyduğu ara elemanlardır. Biz de bu nedenle bu projeyi iki yönlü olarak yürütüyoruz. İstihdam buluşmalarının yanısıra yaptığımız protokollerle pek çok sektöre ara elaman yetiştirmek için eğitimler düzenliyoruz. Bu şekliyle Altın Bilezik iş arayanlar kadar işçi arayanların da başvurduğu bir adres oldu. Bornovalılara daha fazla iş olanağı sağlanmak, istihdama katkı koymak bizi mutlu ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi