Kullanıma açılan mekanda yaşlıları ziyaret eden Başkan Olgun Atila, “Bornova bizim evimiz ve sizler bu ailenin en değerli bireylerisiniz” dedi. Yaşlılara yönelik pek çok özel organizasyon yapan Bornova Belediyesi, ‘Evde Bakım Hizmeti’ ile de onlara destek oluyor. Projesi hazırlanan ‘Çınar Kafe’ ise yaşlılara özel bir mekan olarak Büyük Park’ta açılacak

Bornova Belediyesi, Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinleri için kış bahçesi yaptı. Yaşlıların özellikle soğuk ve yağışlı günlerde kullanamadığı eski mekan kaldırılarak yerine tamamen kapalı bir mekan oluşturuldu. Bornova Belediyesi, yaşlıların günlerinin önemli bir bölümünü geçirdiği kış bahçesinin iç düzenlemesinin yapılmasına da katkı sağladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  kullanıma açılan kış bahçesinde huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Tüm yaşlılarla tek tek ilgilenip sohbet eden Başkan Atila, “Bornova bizim evimiz ve sizler bu ailenin en değerli bireylerisiniz. Yüzünüzün güldüğü görmek bizim için büyük mutluluk. Bornova Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Burada rahat etmeniz kadar dışarıda zaman geçirmeniz de çok önemli. Bu nedenle özel geziler ve yemekler düzenliyoruz. Siz isteyin, biz yapalım ” diye konuştu.

Huzurevi sakinleri ve yöneticileri ise Bornova Belediyesi’nin sadece yaşlılar günü ve bayramlar gibi özel zamanlarda değil, her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Çamdibi Atatürk Parkı’nda Engelsiz Kafe, Dramalı Köşkü bahçesinde Diyet Kafe, Büyük Park’ta Down Kafe ve Kızlar Kahvesi olmak üzere dört özel mekanı kentin sosyal yaşamına kazandıran Bornova Belediyesi, yaşlıları da unutmadı. Büyük Park’tan Evka – 4’e taşınan Zabıta Müdürlüğü’nün eski binasının Çınar Kafe’ye dönüşmesi için çalışmalara başlandı. Projesi hazırlanan mekanın düzenlemelerine önümüzüdeki günlerde başlanacak ve en kısa sürede hizmete açılacak.

Bornova Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri kapsamında evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlı hastaları, yoksulları ve kimsesizleri düzenli olarak ziyaret ediyor. Ekipler, yaşlıların saç - sakal traşından pansumanına kadar her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bakım Hizmetleri kapsamında ağız ve diş kontrolleri de yapılıyor. Ekiplere psikolojik danışman eşlik ediyor. 

Bornova Belediyesi, Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinlerini daha önce Seferihisar – Sığacık’a götürmüş, kısa bir süre öncece Belkahve’deki Ata Anı Evi ile Yakaköy’ü kapsayan bir tur düzenlemişti. Yaşlılar Günü ise yine Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen eğlence ile kutlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi