Bornova Belediyesi vatandaşlarla etkileşimini sosyal medya platformlarını etkili bir şekilde kullanarak güçlendiriyor. Facebook, whatsapp, instagram ve twitter hesaplarını sadece hizmet ve yatırımları anlatmak yerine vatandaşların talep, sorun, öneri ve şikayetlerini de değerlendirip hızlı bir şekilde çözüm üretmek için kullanan Bornova Belediyesi, vatandaşların bu platformlara gösterdiği yoğun ilgiyle erişim sayısında önemli bir düzeye çıktı.

Bornova Belediyesi’nin facebook hesabı bir haftada 2 milyon erişime ulaştı. Ekim ayının tamamındaki erişim sayısı ise 3 milyonu geçti. Facebook hesabıyla, belediyeye ulaşma olanakları daha da arttırılarak, doğru iletişim kanalları kullanıma sunuluyor.

Vatandaş Bornova Belediyesi’ne hangi sosyal medya platformundan ulaşırsa ulaşsın, talebini prosedüre takılmadan ilgili birime iletip, sonuç alıyor. Bunun yanında vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak bilgilendirmeler de yapılıyor. Nöbetçi eczaneler ve buna benzer bilgilendirmeler her gün hem sosyal medya hesaplarından hem de ilçenin merkezi noktalarındaki büyük led ekranlardan yayınlanarak kolaylık sağlanıyor.

Resmi sosyal medya hesaplarının yanısıra, Başkan Olgun Atila’nın kişisel sosyal medya hesapları da vatandaşlarla daha çok etkileşime geçilmesini sağlıyor. Bu arada Bornova Belediyesi’nin etkinlikleri de facebook üzerinden canlı yayınlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ‘online halk günü’ etkinliği ile canlı yayında vatandaşlarla buluşuyor. Yayın sırasındaki yorumların tamamına yanıt veriliyor. @bornovabld hesabı İzmir ilçe belediyeleri arasında Twitter tarafından onaylanan ilk kamu hesapları arasında yer aldı. Bu hesabı takip edenler Bornova Belediyesi’nin etkinliklerinden ve duyurularından anında haberdar olabiliyor. Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerine ilişkin bilgilendirmeler, hava durumu bilgileri ile kan bağışı duyuruları gibi paylaşımlar da Twitter aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılıyor. Whatsapp hattından da 7 gün 24 saat Bornova Belediyesi’ne ulaşabiliyor. 0 530 214 50 35 numaralı whatsapp hattından iletilen tüm istek ve talepler kayıt altına alınarak çözüm üretiliyor. @bornovabld Instagram hesabı aracılığıyla Bornova’nın güzelliklerinin fotoğraflarla vatandaşlara gösterilmesi hedefleniyor. Yaşar Üniversitesi işbirliği ile yapılan ve yoğun ilgi gören Instagram Fotoğraf Yarışması’nın ikincisi için hazırlıklar yapılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediyenin herkes için daha ulaşılabilir olması amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Sosyal medya hem bizim vatandaşlarımıza hem de vatandaşlarımızın Bornova Belediyesi’ne en kısa yoldan ulaşmasını sağlıyor. Başından beri vurguladığımız ortak akıl ilkesinin uygulanmasında en etkili yollardan biri olarak çalışmalarımıza yön veriyor. Bornovalıların bizimle sosyal medya platformlarından yoğun bir şekilde bağlantı kurması, önem verdiğimiz bu alandaki çalışmalarımızı daha da geliştirmek için bize güç veriyor" diye konuştu.



ECZACILAR ODASI’NDAN TEŞEKKÜR


İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan; Bornova Belediyesi’nin uzun bir süredir sosyal medya üzerinden çok şık bir tasarımla ilçedeki tüm nöbetçi eczaneleri gösteren tasarımlar sunduğunu belirterek, “Nöbetçi eczanelere özellikle tatil günlerinde, akşam geç saatlerde ulaşmak çok önem taşıyor. Bornova Belediyesi bunları her gün yayınlayarak vatandaşa çok ciddi bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda belediyenin led ekranlarında da bu nöbetçi eczane görseli paylaşılıyor. Bornova Belediyesi’nin bu uygulaması; sosyal belediyecilik ve sağlık hizmetlerine hızlı ulaşma konusunda önemli bir adım. Bu uygulamanın Bornova’daki eczacı arkadaşlarımıza geri dönüşleri çok olumlu oluyor. Ben hem Bornova Belediye Başkanımız Sayın Olgun Atila’ya hem de bu işte emeği geçen tüm çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.


İZMİR, (DHA)


FOTOĞRAF

 

 

Editör: Haber Merkezi