Bornova Belediyesi’nin geçen aylarda “İlacınla Dünyayı Hasta Etme" sloganıyla düzenlediği ilaç toplama kampanyasında dereceye giren okullar Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) Deniz Kızı Maira oyununu izleme fırsatı yakaladı. 

150 kilograma yakın ilacın toplandığı kampanya kapsamında BBŞT’nin düzenlediği özel gösterime katılan çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çevreyi korumanın önemine değinerek “Çevremizi kirleten pek çok faktör var. Atık ilaçlar da bunlardan biri. Bu atıkların, doğru şekilde bertaraf edilmediğinde çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkileri olduğu biliniyor. Biz de bu bilinçle çocuklarımızın örnek olacağı bir kampanya düzenledik. Çocuklarımızın bu kampanyaya ilgisi bizi mutlu etti. Daha sağlıklı ve temiz bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Olgun Atila, kampanyaya katılan çocuklara teşekkür ederek “Sanat hayatın ayrılmaz bir parçası. Bornova Belediyesi olarak biz de bir taraftan çocuklarımıza çevre bilincini aşılarken diğer taraftan tiyatromuz aracılığıyla gelişimlerine katkıda bulunmak istedik" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi