Bornova Belediyesi’nce ilki düzenlenen Engelli Çalıştayı Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Çalıştay, İzmir Büyükşehir, Ege Üniversitesi, İzmir Down Sendromu Derneği ve Bornova Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleşti.

“Engelli Hakları” başlıklı oturumla başlayan Çalıştay’da down sendromlu bireylerin sorunları ele alındı. 3 gün boyunca gerçekleştirilen 6 oturumda alanında uzman isimler; down sendromlu çocukların iletişim becerilerinin nasıl geliştirilebileceği, sanat ve spora ilgilerinin nasıl arttırılacağı, beslenmeleri ve hijyeni, erken fizik tedavinin önemi, sosyal hayata katılmalarında aile ile işbirliğinin önemi, okul hayatına hazırlıkları gibi konular anlatıldı. Çalıştaş, down sendromlu çocukların dans gösterisiyle renklendi.

Bu arada, Türkiye Psikoloji Öğrencileri Buluşması bu yıl Bornova Belediyesi ve İzmir Down Sendoromu Derneği işbirliğiyle, down sendromu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendi. Küçükpark’ta “Psifest+1” adıyla düzenlenen etkinliğe farklı üniversitelerden psikoloji bölümü öğrencileri katıldı. Down sendromlu çocuk ve gençlerin eğlenceli bir gün geçirdiği etkinliğe ünlü sanatçı Faruk Demir de katılarak sevilen parçalarını seslendirdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, eğlenceli yarışmalar ve etkinliklerin düzenlendiği Buluşma’da down sendromlu çocukların yanında yeraldı.

Editör: Haber Merkezi