Bornova Belediyesi’nin yerelde kalkınma anlayışıyla hayata geçirdiği projeler arasında yer alan Arıcılık Eğitimi’ne katılanlar kaliteli bal üretmenin inceliklerini öğrendi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde 20 haftalık eğitimlere katılan 60 kursiyer, son iki dersi Kayadibi Mahallesi’ndeki Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Binası’nda uygulamalı olarak verildi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel’in verdiği teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayan kursiyerlere çift katlı arılı kovan ve arıcılık malzemeleri hediye edildi.

Özellikle kırsal mahallelerden vatandaşların katıldığı eğitimlerin sonunda hediye edilen kovanlar, Bornova Belediyesi tarafından oluşturulan 23 dönümlük özel alana konuldu. Prof. Dr. Banu Yücel, kovanların başında yeni arıcılara bal üretiminin püf noktalarını anlattı. Bu alana meyve ve akasya fidanları dikerek arıcılık için uygun bir ortam oluşturan Bornova Belediyesi, Bornovalı arıcıların 5 adete kadar kovanlarını koymaları için de yer tahsis edecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tarımsal kalkınma projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu anlayışla Kiraz Festivali’nin dördüncüsünü gerçekleştirdik. Köylünün emeğinin karşılığını alması için Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasında öncü olduk. Attığımız her adımla tarımın gelişmesine, çiftçi ve köylümüzün kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi