Bornova Belediyesi yaptığı yeni parklar ve ağaçlandırma çalışmalarıyla daha yeşil bir Bornova hedefini gerçekleştiriyor. 
2014 yılından bu güne kadar 102 park kısmen veya tamamen yenilenirken, 22 yeni park ve 21 ağaçlandırma alanı oluşturuldu. Bu yapılan çalışmalarla Bornova’daki park ve yeşil alanların toplamı 1 milyon 814 bin 48 metrekareye ulaştı. Ayrıca 2016 yılında Bornova Büyükpark’ta da yenileme çalışmaları yapıldı. Park içinde bulunan havuz ele alınarak kuru havuz sistemine geçilirken, çocuk oyun alanı da tamamen yenilendi.
İzmir’in yaşayan merkezlerinden biri olan ve neredeyse 24 saat aktivitenin son bulmadığı Küçükpark da yeniledi. Gençlerin uğrak yeri olan Küçükpark, daha yeşil bir görünüme kavuşturuldu. Meydan ve yollarda yapılan düzenlemeler sayesinde de vatandaşların rahat hareket edebileceği ve aktivitelerin yapılabileceği bir alan oluşturuldu.
Kentin dört bir yanındaki parklar elden geçirildi. Zeminleri kauçukla kaplandı. Pek çok parka yeni spor aletleri ve oyuncaklar konuldu. Parkların içerisinde yer alan basketbol sahalarının zeminleri yenilenerek, potaları değiştirildi. Ayrıca bozulan zeminlerinde onarım çalışmaları yapıldı.

Parkların en çok çocuk ve kadınlar tarafından kullanıldığını ifade den Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila , “Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve kadınlarımızın daha iye vakit geçirmesi için parklarımızı yeniliyoruz ve yeni parklar yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızın taleplerine göre ihtiyaç duyulan bölgelere parklar yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi