Doğanlar Stadyumu ve Altındağ Spor Kompleksi tamamlanırken, muhtarlar için yapılan yeni çalışma ofisleri gibi pek çok proje Bornova’ya değer kattı. Pınarbaşı ve Atatürk Mahallesi Kültür Merkezlerinin proje ve yapım çalışmaları başlarken; çocuk dünyası, yeni pazaryerleri, futbol sahaları ve sosyal tesis alanlarının projeleri de hazırlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, büyük fiziki yatırımların sosyal hayatı da zenginleştirdiğini söyledi

Bornova Belediyesi’nin son iki yılda ilçede yaptığı fiziki yatırımların tutarı 70 milyon lirayı buldu. Bu iki yıllık sürede bütçeden önemli payların ayrıldığı Doğanlar Stadyumu’nun doğu batı trübünleri tamamlanırken, güney trübünü inşaatına ve batı trübünü ek imalatına başlandı. Altındağ Spor Kompleksi tamamlandı. Kısa süre önce temeli atılan Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi’nin yapımı yüzde 14 seviyesine getirildi. Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin ise proje çalışmaları başlatıldı. İhtiyaç duyulan mahallelerde 10 adet modern muhtarlık ofisinin yapımı tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 57. Topçu Tugayı önünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanan yol kullanıma açıldı. Askeri alanda kalan yolun belediye mülkiyetine geçirilmesi karşılığında Tugay içinde çeşitli binalar yapıldı.

Son iki yılda yaklaşık 34 kilometre yol asfaltlanırken, 42 kilometre parke kaplama yol yapıldı. Bordür ve kullanılan betonlarla birlikte bu işler için bütçeden harcanan kaynak 15 milyon lirayı buldu. Bornova Belediyesi bakım onarım ve tadilat işleri aralıksız sürerken, pek çok noktada köprüler, otoparklar, bağlantı yolları, yeni kaldırımlar, yürüyüş yolları yapıldı. İhtiyaç duyan tüm okullara bakım onarım desteği verildi.

YENİ PROJELER YOLDA

Bornova Belediyesi yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımların yanısıra yeni projeleri hayata geçirmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda içinde dost market, düğün salonu, soğuk hava deposu, kadın danışma merkezinin de bulunacağı Doğanlar Sosyal Tesis Binası’nın yapımı için hazırlıklar başlatıldı.

Çocukları eğlendirerek interaktif eğitim vermenin amaçlandığı Çocuk Dünyası’nın mimari proje yarışma süreci başladı. Küçükpark Çevre Düzenleme Projesi’nin ihale hazırlıkları yapılıyor. Atatürk ve İnönü Mahalleleri pazaryeri yapımı için de çalışmalara başlandı. Ayrıca kısa süre içinde ihtiyaç duyulan mahallelerde 3 adet yeni futbol sahası yapılacak, 6 saha da onarımdan geçirilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, fiziki projelerin tamamlanması ve yenilerinin yapılması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Fiziki yatırımlarımız insanlarımızın günlük yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli hizmetler. Bu yatırımlar spordan, kültüre pek çok alana yayılmış durumda. Zaten yatırım planlamasını yaparken mümkün olduğu kadar çok kesimin beklentilerini karşılama hedefiyle hareket ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi