Kazım Dirik Mahallesi 372/23 sokak üzerindeki Yassıtepe Höyüğü’nün hemen önündeki alanda yapımı tamamlanan Yassıtepe Höyük Parkı’ın açılışı törenle yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Belediye Meclis Üyeleri ve bürokratlarıyla ile muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. Anaokulu öğrencileri, içerisinde çocuk oyun alanı da bulunan park için Başkan Atila’ya çiçek vererek teşekkür etti.

Açılış töreninde konuşan Başkan Olgun Atila, üniversite ve sanayi kenti kimliğiyle tanınan Bornova’yı, kültür ve turizm alanında ön plana çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Çok önemli organizasyon, sergi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Atila, “Yassıtepe Höyük Parkı’ı, özel temasıyla hem kültürel hem de nefes alınabilecek bir park olarak tasarladık. Bu anlamda kısa bir süre sonra yapımına başlayacağımız Çocuk Dünyası projesinin tamamlanmasıyla birlikte bu bölgenin gerçek bir turizm alanına dönüşeceğini düşünüyorum. Bu parkın yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yassıtepe Höyüğü’ndeki kazılara 2005 yılında Yeşilova Höyüğü ile aynı anda başladıklarını hatırlatan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Zafer Derin, “Üst üste 10 katın ortaya çıktığı Yassıtepe Höyüğü adeta tarih fışkıran bir kültür alanı. Bornova Belediyesi tarihe ve çevreye olan duyarlılığını Yeşilova’da olduğu gibi burada gösterdi. Bu temalı Park, Yassıtepe Höyüğü ile birlikte turizme hizmet edecek. Yaklaşımı ve yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Atila’ya ve Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

4500 m2 alan üzerine yapılan Yeşilova Höyük Parkı, çocuk oyunalını, her bir kazı katmanını temsil eden zaman tüneli ve meydanı ile 40 araçlık otopark ve dinlenme alanlarından oluşuyor. Park içerisinde bulunan Infobox, hemen yanındaki Yassıtepe Höyüğü’ne gelecek ziyaretçilerin bilgilendirileceği bir ofis olarak düşünüldü. Park’ın yeşil alan düzenlenmesinde 2 bine yakın bitki kullanıldı.

 

Editör: Haber Merkezi