Dört ayda yüzde 60’ı tamamlanan binanın 2016 yılı içinde kullanıma açılması planlanıyor. Bornova sınırları içinde bulunan 45 mahalleye hem fiziki, hem sosyal anlamda hizmet ve yatırım ürettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Her yere eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Fiziki yatırımları olabilecek en kısa sürede tamamlıyoruz” dedi.

Atatürk Mahallesi sakinlerinin heyecanla beklediği kültür merkezinin yapımı hızla devam ediyor. 15 Ocak’ta temeli atılan ve 2016 yılı içerisinde kullanıma açılması planlanan Kültür Merkezi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. 1575 metrekare inşaat alanına sahip olan Merkezin içinde 280 ve 336 kişilik iki çok amaçlı salon bulunacak. Ayrıca binada otopark alanları, müzisyen odası, gelin odaları, bebek bakım odaları, idari ofisler ile fuaye alanları yer alacak.

MAHALLELİ ADINA MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ

Mahalle sakinlerinin düğün, toplantı gibi organizasyonlar yapabileceği bir mekân konusunda yoğun talepleri olduğunu ifade eden Atatürk Mahallesi Muhtarı Pakize Namdar, “Böyle bir kültür merkezine gerçekten ihtiyacımız vardı. Başkanımız Olgun Atila da vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate aldı. Bir kaç ay gibi kısa bir zamanda da merkez inşaatının yarıdan fazlası tamamlandı. Kendisine tüm mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞ İSTEDİ BİZ YAPIYORUZ

Yeni kültür merkezini 2016 yılı bitmeden hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Başkan Olgun Atila, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda hareket ediyoruz.  Ortaya koyduğumuz projeleri de burada olduğu gibi stratejik planımız doğrultusunda hayata geçiriyoruz. En büyük mahallerimizden biri olan Atatürk Mahallemizin böyle bir salona ihtiyacı vardı. En yakın zamanda vatandaşlarımızın kullanıma açacağız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi