Kültür Müdürlüğü tarafından 6 ay içinde toplamda 104 bin 363 kişinin katılım gösterdiği 115 etkinlik düzenledi. Ramazan programları, konser, bayram etkinlikleri, festival ve şenlikler gibi etkinliklerle toplumun her kesimine hitap edildi. Ayrıca eğitim alanında düzenlenen kurslardan 9 bin 403 kişi yararlanırken, 6 ay içinde Çocuk Kulübü üye sayısı da 2 bin 25 artrak 5 bin 44 oldu.

Bornova Belediyesi, yaptığı fiziki ve sosyal yatırımların yanında kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 2018 yılının ilk yarısında pek çok konser, yarışma, festival ve sergi vatandaşlarla buluşurken, Bornova’nın kültür kenti kimliğini de ortaya koyuldu.  İlk 6 ay içinde 104 bin 363  kişinin katıldığı 115 etkinlik düzenlendi. Eğitim alanında da hız kesmeyen Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Hobi ve Beceri Edindirme kurslardan 9 bin 343 kişi yararlanırken, Evka 3 Mutfak Atölyesi’nde düzenlenen aşçılık ve pastacılık kurslarına katılan 60 kişi de meslek sahibi oldu.  

BORNOVA’DA BİNLER KONSERLERDE BULUŞTU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bornova’da 2 süren kutlamalar yapıldı. 22 Nisan’da Çamdibi’nde başlayan kutlamalarda kortej yürüyüşü ve Gamze Matracı konseri gerçekleşirken, 23 Nisan’da Bornova Merkez’de yapılan kortej yürüyüşü Aşıkveysel Rekreasyon Alanı’nda son buldu. Yürüyüşe katılan binlerce kişi burada Kıraç konseri ile coşkulu anlar yaşadı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak her yıl düzenlenen etkinlikler bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Bornova Merkez ve Pınarbaşı’nda 2 gün boyunca gerçekleşen etkinliklerde binlerce Bornovalı bayramı dolu dolu kutlarken, Pinhani ve Gripin gurubu da Bornovalılarla buluştu.

Editör: Haber Merkezi