Kültür kenti Bornova vizyonuyla 2019 yılında Bornova Kitap Günleri’ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Geçen yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle düzenleyemediğimiz etkinliğimizde bu sene birbirinden değerli yazarları okurlarla buluşturacağız. 10 gün boyunca kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağız. Gelecek nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak gibi bir görevimiz var” dedi.
 
İLMİN KAYNAĞI KİTAPTIR
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En hakiki mürşit ilimdir’  sözünü de hatırlatan Başkan Mustafa İduğ, “Bu sözün altında kitap yatıyor. Çünkü ilmin kaynağı kitaptır. Cumhuriyetten önce okuma yazma oranımız erkeklerde yüzde 7, kadınların ise binde 7 idi. Bu oran Cumhuriyet ile arttı. Fakat 1987 yılında başlayan dijital çağ, şuan okuma oranını aşağıya çeken etkenlerden biri. Bizde bu etkinlikle kitap okuma alışkanlığını arttırmayı hedefliyoruz”diye konuştu.  
 
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılınç kitap okumanın önemine dikkat çekerek; ‘’Ağaçlara, çiçeklere canı nasıl su veriyorsa,  insanlara ve çocuklara kitaplar can suyu oluyor. Başta Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ olmak üzere etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim. Herkesi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde kitaplara verilmesi gereken değeri vermeye ve her fırsatta okumaya daha çok okumaya davet ediyorum’’ dedi
 
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise böylesine güzel bir etkinlikle kitabı Bornova’yla buluşturduğu için Başkan İduğ’a teşekkür ederek; ‘’Kitabın önemini anlatmaya gerek yok, kitap bir yaşam, bir öğreti, bir hayattır. Ülkemizde kitap okuma yüzdesi çok az ama bu uğurda mücadele eden aydınlığı ve çağdaşlığı Bornova’ya taşıyan Mustafa İduğ’a çok teşekkür ediyorum. Bornova’da yaşamak bir ayrıcalıktır. Bornova Hepimizin.’’ diye konuştu.
 
BORNOVA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
 
Kitap Günleri’ne konuk olan yazarlar adına konuşan Bornovalı Yazar Feray Ünal ise, “Bu tarz etkinlikler, çocuklara ve gençlere edebiyat hevesi aşılamak, kitap seçme yetisini geliştirmek  ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çok önemli. Bunun için bu Kitap günlerini düzenleyen Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz”dedi. 

AÇILIŞ ETKİNLİKLERİ
 
Etkinliğin ilk gününde 33 yazar imza gününde sevenleriyle buluşurken, akıl ve Zekâ Oyunları ile ziyaretçiler keyifli zaman geçirdi. Piyanonun altın kızı olarak tanınan ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil ederek dereceler elde eden 10 yaşındaki Antalyalı Nil Göksel’in piyano resitalide beğeniyle dinlendi. İlk günün finalinde ise Bornovalı grup Yaygara müzik ziyafeti sundu. 
 
BORNOVALILAR SANATA DOYACAK

 
Bornova Kitap Günleri’de 65 stant, 70 yayınevi ve 237 yazar konuk olurken, 402 imza günü gerçekleşecek. Ayrıca söyleşi, ve atölye ile  konser, dinleti ve dans gösteri gibi sahne performanslarının yer aldığı 101 etkinlikle de ziyaretçiler sanata doyacak. Etkinlikler park içinde farklı noktalara kurulan, adlarını Bornovada yaşadığına inanılan edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden biri olan Homeros ile kitabının ismi olan İlyada ve Odysseia sahnelerinde gerçekleşecek. 
 
TEŞEKKÜR PLAKETLERİ
 
Açılışta Başkan İduğ, etkinliğe katılan minik sanatçı Nil Göksel’e ve yazarlar adına konuşma yapan Feray Ünal’a katılım belgesi vererek teşekkür etti. Ayrıca Bornova Belediyesi bünyesinde bulunan Çamiçi, Kayadibi ve Karaçam mahallerinde ki köy kütüphanelerinin kurulmasına, Altındağ Atatürk Sivil Toplum kuruluşları yerleşkesinde yer alan Hasan Ali Yücel Kütüphanesinin açılmasına öncülük eden ve çok sayıda kitap bağışında bulunan Cumhuriyet Kitaplıkları Saha Grubu’ndan Işık Doğusoy’a da milletvekilleri ile birlikte plaket vererek teşekkür etti. 
 
Açılışa CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Tabak, Kızılay Bornova Başkanı Cemil Kurkut, İzmir Büyükşehir ve Bornova Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.