Bornova Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul’da Divan Başkanlığını geçen dönem Bornova Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Jülide Kesken yaptı. Tek aday olarak seçime giren Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya, oybirliği ile Bornova Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Genel Kurul’da 15 kişilik yürütme kurulu asıl ve 15 kişilik yedek üyelerin seçimi de yapıldı.

Genel Kurul’a katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, başkanlığı devreden Prof. Dr. Jülide Kesken’e yaptığı çalışmalar için plaket verdi. Genel Kurul’da divan başkanlığını yapan eski konsey başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, yeni dönem hayacanını yaşadıklarını söyledi.

Kent konseyinin kentin sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek için kurulduğunu belirten Prof. Dr. Kesken, “Biz şanslı bir kent konseyiyiz. Çünkü her zaman Bornova Belediyesi bizi dinlemeye hazır oldu. Bu Türkiye’nin her yerinde ne yazık ki bu şekilde olmuyor" dedi. Proje üretmek, yapmak ve Bornova’ya yardımcı olmak hedefiyle görevi teslim aldığını anlatan Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya ise, “Bornova’ya çakılacak bir çivinin bile benim aracılığımla yapılması beni çok mutlu edecek" dedi.

Editör: Haber Merkezi