Ege Üniversitesi ile bu güne kadar pek çok işbirliği gerçekleştiren Bornova Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Deprem Etüt Merkezi'ne ait 11 cihaz ve yardımcı ekipman Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü'nde de kullanılacak. İşbirliği protokolü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Süheyda Atalay, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun arasında imzalandı. Protokol aynı zamanda Ege Üniversitesi'ne yeni atanan Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun ile Başkan Atila arasında imzalanan ilk işbirliği oldu.

Deprem kuşağında olan bölgede problemli alanların saptanmasının Çevre Bakanlığı tarafından yapılacak laboratuvar çalışmalarıyla gerçekleşeceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Binaların depreme karşı durumunun belirlenmesi çok önemli bir konu. Pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da Ege Üniversitemiz ile işbirliğine gidiyoruz. Mühendislik fakültesindeki hocalarımızla görüşerek, değerlendirme yaptık. Bu işbirliği ile cihazlarımızı inşaat bölümündeki öğrencilerimiz de kullanacak. Biz de Ege Üniversitesi'nin teknik bilgisinden yararlanacağız" dedi.

1955 yılında Bornova'da kurulan Ege Üniversitesi'nin ilçenin gelişmesine ve güçlenmesine büyük katkı sağladığını anlatan Başkan Atila, "Biz de göreve gediğimizden bu yana kentimizi ortak akıl ve katılımcı bir anlayışla yönetmeye çalıştık. İlçemizin en önemli yol haritası olan stratejik planımızda Ege Üniversitemizle birlikte yaptık. Buradan başlayan iş birliğini artırarak belediyemizin bütün birimlerinde sürdürüyoruz" diye konuştu. Başklan Atila, göreve yeni başlayan Rektör Hoşcoşkun'a da başarılar dileyerek, "Bugün yeni atanan sayın rektörümüzle birlikte ilk resmi protokolümüzü gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da Ege üniversitesi ile beraber uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin gelişen bir ülke olduğunu belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "Üniversitelerin olduğu her yerde, her alanda işbirliği çalışmalarının gerekliliğine inanıyorum. Bornova Belediyesi'nin deprem cihazlarını bizim kullanımımıza vermesi güzel bir işbirliğinin göstergesi. Bunun için de Bornova Belediye Başkanı Olgur Atila'ya teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Mühendislik Fakültesi'nin eğitime ve araştırmalara büyük önem verdiğini anlatan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Süheyda Atalay da, "Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuvarlarından 11 cihaz ve yardımcı ekipmanlar fakültemize eğitim, araştırma ve topluma hizmet kapsamında verildi. Laboratuvarlarımızın güçlenmesi için yerel yönetimlerle işbirliği yapmak bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi