Bornova Belediyesi, bu yıl 86. kez kapılarını açan ve “İnovasyon ve Enerji” temasına işleyen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda renkli etkinliklerle yer alıyor. 3 Nolu holde bulunan stantta farklı aktivitelerle fuar ziyaretçilerine keyifli zaman yaşatıyor. Her gün 16.00-23.00 saatleri arasında Bornova Belediyesi’nin standında enerji ile ilgili çeşitli atölye çalışmaları yapılıyor.

Özellikle küçük yaştaki ziyaretçiler için düzenlenen O-Bot ile Robot Bilim Eğitimi, Lego Education,  Hidro Wind Rüzgar Enerjisi ve Kağıt Modeller ile Rüzgar Enerjisi Üretim Eğitimi gibi değişik konularda aktiviteler gerçekleştiriliyor. Ayrıca çocuklara yönelik akıl oyunları ile yenilebilir enerji temalı drama eğitimleri de veriliyor. İZFAŞ tarafından 3 No’lu Hol’ün önünde kurulan ortak etkinlik alanında da halk oyunlarından  latin danslarına kadar fark yaratan gösteriler gerçekleşiyor.

Fuarda stanta gelen ziyaretçilere çay, kahve ve meşrubat ikramı yapılırken, Bornova hakkında da bilgi veriliyor. Broşür, dergi ve küçük hediyeliklerin dağıtıldı stantta Bornova Belediyesi’nin proje, hizmet ve yatırımlarının yanında İzmir’in 8500 yıllık tarihini anlatan Yeşilova Höyüğü’ de değişik görsellerle anlatılıyor.

Editör: Haber Merkezi