Bornova Belediyesi düzenlediği kurslarla vatandaşları spora teşvik ediyor. Bornova Belediyesi tesislerinde binlerce Bornovalı voleyboldan futbola kadar bir çok farklı dalda spor yapma imkanı bulurken, Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri'ndeki yarı olimpik havuzda da Bornovalılara yüzme kursu veriliyor. İki dönem halinde gerçekleşen kurslardan ayda ortalama olarak 1000 kişi yararlanabiliyor. Yüzme kurslarının bu yıl yaz dönemi 17 Haziran tarihinde başlayacak.

Kış döneminde çocuk ve yetişkinlere hizmet veren yüzme kurslarından bu yaz döneminde 6-18 yaş arası bireyler yararlanabilecek. Kurslar, yaz boyunca 3 periyot şeklinde yapılacak ve Eylül ayında sona erecek. Haftada 2 gün ayda 8 saat olan eğitimlere katılanlara kontejyan dahilinde servis imkanı da sağlanacak.

Bornova Belediyesi'ne ait olan Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesislerinde  2'si kapalı olmak üzere 4 havuz bulunuyor. Havuzlarda 5 teknik personelin yanında, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu, cankurtaranlık brövesine ve antrenörlük belgelerine sahip 8 antrenör  aynı zamanda can kurtaranlık da yapıyor. Temizlik ve hijyenin ön planda tutulduğu havuzlarda suyun kalitesi görevli kimyager tarafından 4 saatte bir kontrol ediliyor. Hergün gün sonunda da dezenfektasyon yapılan havuz suyu ayda bir de Hıfzıssıhha tarafından test ediliyor.