Bornova Belediyesi Doğanlar’da Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’ni hizmete açmaya hazırlanıyor. 1994-1999 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın isminin verildiği Doğanlar Kültür Merkezi, 16 Kasım 2018 Cuma günü açılıyor.

DOST MARKET YENİ YERİNDE

Dost Market’in yaklaşık 1.450 ailenin yararlandığı Doğanlar Şubesi, bölgede yaşayan vatandaşlar için sosyal bir destek merkezi işlevi de görecek olan Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin zemin katında hizmet verecek. Merkez’in en üst katındaki 250 kişilik çok amaçlı salon düğün, nişan ve özel toplantılar için kullanılabilecek.

KADINLARIN UĞRAK YERİ OLACAK

Zemin kattaki Kadın Danışma Merkezi’nde kadın sağlığı, kişisel gelişim, anne-çocuk ve evlilik öncesi gibi eğitimleri düzenlenecek. Bölgede yaşayan kadınlara, başta şiddet olmak üzere pek çok konuda psikologlar tarafından danışmanlık hizmetleri verilecek. Merkez’de ayrıca mum yapımı, dekoratif ev aksesuarları yapımı, ahşap boyama, sabun yapımı ve resim terapi kurslarda açılacak.

ÇOCUKLARA YÖNELİK KURS VE ATÖLYELER

BELGEM, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’ndeki faaliyetlerine, bu yıl ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile ortaokul 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek İngilizce kurslarıyla başlayacak. Dost Bilim Evi ise farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik olarak bilim atölyeleri açacak.

"AÇILIŞIMIZA HERKESİ BEKLİYORUZ"

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, başta Bornova Stadı olmak üzere yaptıkları yatırımlar ile Doğanlar Mahallesi’nin çehresinin değiştiğini belirterek, “Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezimiz, kültürel etkinliklerin yanısıra bir sosyal destek merkezi olarak da işlev görecek. Açılışımıza herkesi bekliyoruz ” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi